Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szétesik a felújított Kalasnyi
  2009-05-27 22:30:47, szerda
 
  Szétesik a felújított Kalasnyikov - Ilyen ország nincs is

http://vastagbor.blog.hu/2009/05/27/szetesik_a_felujitott_kalasnyikov_ilyen_orsza g_nincs_is

2009.05.27. 12:01

Emlékeztek?

"A Magyar Honvédség 2009-2018. közötti időszakra vonatkozó 10 éves Stratégiai Terv időszakában mintegy 7700 gépkarabély modernizálása tervezett. A program végrehajtására megközelítőleg 7,26 MrdFt került betervezésre 2009-2014. közötti időszakra.

Vagyis:
7700 gépkarabély modernizálása = 7 260 000 000 Ft.
1 gépkarabély modernizálása = 942 857 Ft.

A fegyverbuzik számításai szerint ennyi pénzből 10 000 vadonatúj, a lehető legmodernebb gépfegyvert lehetne vásárolni, az összes létező kiegészítővel együtt."

Nézzük, mi történt március óta!

Először is, a HM pontokba szedve megindokolja, hogy miért jobb felújítani, mint olcsóbban vadonatúj fegyvert venni:


"1, A modernizációhoz szükséges gépkarabélyokkal, valamint a hozzájuk tartozó teljes körű logisztikai és raktári háttérrel már rendelkezik a Magyar Honvédség. Ez a meglévő háttér és tartalék nagy értéket képvisel, amelynek újonnan történő kialakítása egy új fegyvertípus esetében óriási költségtöbbletet jelentene.

2, Az AK gépkarabélyokhoz rendszeresített lőszerből rendelkezésre áll mintegy 10 évre elegendő mennyiség. Ez szintén olyan, már meglévő készlet, melyet nem szükséges újonnan beszerezni.

3, Az AK gépkarabély a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyvertípus. Ebből az első pontban említett tartalékokkal együtt meglévő mennyiség mintegy 45 000 db (az inkurrenciával együtt kb. 72 000 db). Fegyvertípus-váltás esetén a teljes mennyiség cseréjével kellene számolni, nem csupán a modernizálandó mennyiségével (7700 db). Értelmetlen lenne ugyanis a két típust egyszerre rendszerben tartani (az AK-t tartalékként, míg az új típust használatban lévőként), mert az párhuzamosan két háttér-rendszer fenntartását igényelné, vagyis két típushoz kellene biztosítani a logisztikai hátteret, a lőszer-utánpótlást, illetve két típusra kellene kiképzést biztosítani. Ez felesleges, logikátlan és költséges megoldás.

4, A Magyar Honvédségben az állomány az AK típus használatára kap kiképzést. Új típus beszerzése esetén a kiképzési rendszert is teljesen meg kellene változtatni.

5, A meglévő eszközök modernizációja helyett új, 5,56 mm (NATO) kaliberű gépkarabélyok beszerzése az alapfegyver árán túlmenően további jelentős költségigényeket támasztana, mivel a szükséges képességek kialakítására szolgáló kiegészítő eszközök (gránátvető, éjszakai irányzék, lézeres célmegjelölő, taktikai lámpa stb.) ugyanúgy nem alapvető részei a fegyvereknek, mint a rendszeresített AK gépkarabélyok esetében, vagyis ezeket új fegyverek vásárlásakor is szintén külön be kellene szerezni. (Ezzel kapcsolatban szükséges megjegyezni, hogy a sajtóban többször megjelent és hivatkozási alapot képező Heckler & Koch MR 223 típus nem katonai kivitelű, hanem félautomata működésű, polgári célú lőfegyver, ezért az nem képezheti alapját sem tudás- sem árbeli összehasonlításnak.)"



Kicsit szájbarágósan:
"Mindezen okok miatt új fegyverek vásárlása egyértelműen gazdaságtalan és indokolatlan lenne. (...) Fontos hangsúlyozni, hogy a modernizáció nem felújítást jelent. A kettő tartalma között jelentős különbség van. Míg a felújítás valóban csak a meglévő eszközök javítását, állapotának megőrzését jelentené, a modernizáció ennél jóval több: a fegyver új képességekkel bővül, azért, hogy megfeleljen - a többek között a missziós tapasztalatok alapján meghatározott - új hadműveleti követelményeknek."

Szekeresék beindították a a "Nagy Gépkarabély Modernizációs Projektet":



A Honvédelmi Minisztérium tavaly írt ki meghívásos (!) pályázatot, melyet a Bátori Épszol Kft. és a Combat Kereskedelmi Kft. nyert meg és készítette el a 150 "modernizált" gépkarabély prototípusát, majd elkészítették a tervet a haditechnikai ellenőrző vizsgálatokra (10000 lövéses tartóssági vizsgálat, klimatikai vizsgálatok, stb.)

Az első tesztek nem sikerültek a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Lőkísérleti Vizsgáló Állomáson (lol) ezért bizonyos módosításokat kértek, melynek elvégzése után a tesztelés folytatható.

Részletesebben:

Illesztési problémák miatt már kétezer lövés után fel kellett függeszteni a modernizált Kalasnyikovok haditechnikai ellenőrző vizsgálatát. A fegyverek tízezer lövés után darabokra estek volna. A szaktárca nem zárkózik el attól se, hogy a Kalasnyikovok felújítása helyett mégis új fegyvereket vásároljanak a honvédségnek.

Combat Kereskedelmi Kft. két vezetője Wéber János ügyvezető igazgató és Székely Herbert ügyvezető igazgató.

És hogy kik ők?

(A Reakcióról)

"A Combat KFT-t 1992-ben alapították, és arra szakosodott, hogy fegyvereket és egyéb veszélyes cuccokat szerez be a magyar fegyveres szervek számára. Ők szállították például azt a 162 milliós tűzszerész robotot, amely idén nyáron Afganisztánban állítólag képtelen volt hatástalanítani egy bombát, egy magyar katona halálát okozva. A kft. néha exportál is: a Combat szerezte meg azt a 66 db BTR-80-as orosz harci járművet, amelyet Magyarország Iraknak akart eladni.

A Combat két ügyvezetője Wéber János és Székely Herbert. Érdemes rákeresni a nevükre.

Wéber János eredetileg a rendőrség terrorelhárító egységénél szolgált, innen ugrott fejest a magánszférába. Wéber a Nészabadság szerint Puch László MSZP-s pártpénztárnok gyerekkori jóbarátja. Felesége, Wéber Judit médiajogász annak a Media Magnet Kft.-nek a fő tulajdonosa, amely 2007-ben 80-90 ezer forintos órabérért végzett ,,marketingcélcsoportelemzéseket" és egyéb vicces szolgálatokat a BKV-nak. Judit asszony az MSZP-nek ügyvédként dolgozik, s Medgyessy Péter 2004-ben őt jelölte az ORTT élére (ez nem jött be). Wéber János maga sem áll távol a fővárostól: ő Hagyó Miklós szóvivőjével, a Stop.hu egyik tulajával, az ellenzék lejáratásáról szóló levelezés egyik résztvevőjével, Horváth Évával alapított közös céget (az EVMA Bt. főleg reklámügyekkel foglalkozik, bár az interneten csak a ,,macska esküvői kellék" kifejezésre keresve akadtunk rá).

A másik ügyvezetőt, Székely Herbertet szintén nem kell bemutatni a kezdő és haladó Bódis Andrásoknak. Ő Amerikából jött, s néhai Fenyő János magántitkára és bizalmasa, majd Fenyő meggyilkolása után családjának képviselője, s gyakorlatilag a sajtómágnás örököse lett. Ebbe nem mennénk bele mélyebben, de megjegyezzük, hogy Fenyő pszichológusa, Perczel Tamás, a halála előtt készült riportfilmben Székelyt is megemlítette, mint akinek, khm, nem volt érdekei ellen Fenyő halála. Aztán Székely felügyelőbizottsági tagja lett annak a Zöld Újság Rt.-nek, amelynek elnök-vezérigazgatója nem kisebb celeb volt, mint Forró Tamás. Később pedig az Elender-utód PSINethez tartozó Inter.net vezetője lett - egy időben azzal, hogy a cégcsoport európai alelnökévé Kóka Jánost tették meg. A Combatba a cég honlapja szerint üzleti tapasztalatai és amerikai kapcsolatai kamatoztatása végett szállt be."

65 komment • Trackback (1)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gépkarabélyokhoz, költségtöbbletet, gépkarabélyokkal, költségigényeket, követelményeknek, vezérigazgatója, rendszeresített, hatástalanítani, modernizációhoz, modernizációja, részletesebben, modernizálandó, végrehajtására, inkurrenciával, megközelítőleg, résztvevőjével, reklámügyekkel, pártpénztárnok, afganisztánban, terrorelhárító, tapasztalatok, tapasztalatai, képességekkel, meghatározott, kalasnyikovok, modernizálása, kiegészítővel, modernizációs, pszichológusa, gazdaságtalan, kialakítására, magánszférába, gépkarabélyok, rendelkezésre, gyakorlatilag, szájbarágósan, felújított Kalasnyikov, program végrehajtására, fegyverbuzik számításai, összes létező, modernizációhoz szükséges, hozzájuk tartozó, meglévő háttér, első pontban, inkurrenciával együtt, teljes mennyiség, modernizálandó mennyiségével, logisztikai hátteret, kiképzési rendszert, meglévő eszközök, alapfegyver árán, szükséges képességek, Magyar Honvédség, Stratégiai Terv, Magyar Honvédségben, Koch MR, Nagy Gépkarabély Modernizációs Projektet, Honvédelmi Minisztérium, Bátori Épszol Kft, Combat Kereskedelmi Kft, Logisztikai Ügynökség Lőkísérleti Vizsgáló Állomáson, Wéber János, Székely Herbert, Combat KFT-t, Magyarország Iraknak, Puch László MSZP-s, Wéber Judit, Media Magnet Kft, Medgyessy Péter, Hagyó Miklós, Horváth Évával, EVMA Bt, Székely Herbertet, Bódis Andrásoknak, Fenyő János, Perczel Tamás, Aztán Székely, Zöld Újság Rt, Forró Tamás, Elender-utód PSINethez, Kóka Jánost,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Paul David Tripp Április 20  s immár én is felragyogva, ért...  Png nő  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nevem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png nő  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Hiányzik  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Adakozás  Png csokor  Hiányzik  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Elköszönt  Csak a fogyatkozás látható  Esti kép  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
felújított Kalasnyikov, program végrehajtására, fegyverbuzik számításai, összes létező, modernizációhoz szükséges, hozzájuk tartozó, meglévő háttér, első pontban, inkurrenciával együtt, teljes mennyiség, modernizálandó mennyiségével, logisztikai hátteret, kiképzési rendszert, meglévő eszközök, alapfegyver árán, szükséges képességek, sajtóban többször, kettő tartalma, felújítás valóban, modernizáció ennél, többek között, missziós tapasztalatok, haditechnikai ellenőrző, első tesztek, tesztelés folytatható, modernizált Kalasnyikovok, fegyverek tízezer, magyar fegyveres, magyar katona, rendőrség terrorelhárító, ellenzék lejáratásáról, interneten csak, másik ügyvezetőt, sajtómágnás örököse, halála előtt, időben azzal, cégcsoport európai, gépkarabélyokhoz, költségtöbbletet, gépkarabélyokkal, költségigényeket, követelményeknek, vezérigazgatója, rendszeresített, hatástalanítani, modernizációhoz, modernizációja, részletesebben, modernizálandó, végrehajtására, inkurrenciával, megközelítőleg, résztvevőjével, reklámügyekkel, pártpénztárnok, afganisztánban, terrorelhárító, tapasztalatok, tapasztalatai, képességekkel, meghatározott, kalasnyikovok, modernizálása, kiegészítővel, modernizációs, pszichológusa, gazdaságtalan, kialakítására, magánszférába, gépkarabélyok, rendelkezésre, gyakorlatilag, szájbarágósan, meggyilkolása, riportfilmben, szolgálatokat, kamatoztatása, haditechnikai, mennyiségével, lejáratásáról, módosításokat, elkészítették, tartalékokkal, vizsgálatokra, vásároljanak, megemlítette, egyértelműen, honvédségben, magántitkára, magyarország, megindokolja, fegyvertípus, célmegjelölő, megjegyezzük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.